Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
27.6 °C 51%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Μάλι: απελευθέρωση τεσσάρων ομήρων οδηγών
Ημερομηνία: Σήμερα 5/8/2025, 12:16 - Εμφανίσεις: 14



Τέσσερις οδηγοί φορτηγών μαροκινής υπηκοότητας, που είχαν απαχθεί τον Ιανουάριο του 2025 βορειοανατολικά της Μπουρκίνα Φάσο, κοντά στα σύνορα με τον Νίγηρα, απελευθερώθηκαν την Κυριακή 3 Αυγούστου 2025, σύμφωνα με δελτίο τύπου της κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Μάλι.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που μεταδόθηκε και τηλεοπτικά τη Δευτέρα: «Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Μάλι παρέχει ενημέρωση στην εγχώρια και διεθνή κοινή γνώμη ότι τέσσερις μαροκινοί οδηγοί που απήχθησαν στις 18 Ιανουαρίου 2025, βορειοανατολικά της Μπουρκίνα Φάσο, κοντά στα σύνορα με τον Νίγηρα, απελευθερώθηκαν ασφαλείς και υγιείς το βράδυ της Κυριακής 3 Αυγούστου 2025».

Η ίδια πηγή προσθέτει ότι οι τέσσερις μαροκινοί οδηγοί «παρευρίσκονταν στα χέρια ισλαμικής κρατικής τρομοκρατικής ομάδας στην επαρχία του Σαχέλ», η οποία θεωρείται παρακλάδι του ISIS.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display("inside_intext_3"); }); Επισημαίνειται, δε, ότι η επιχείρηση απελευθέρωσης στέφθηκε με επιτυχία χάρη στον συντονισμό των προσπαθειών μεταξύ της Εθνικής Υπηρεσίας για την Κρατική Ασφάλεια του Μάλι και της Γενικής Διεύθυνσης Μελετών και Τεκμηρίωσης (DGED) του Μαρόκου, των κρατικών δηλαδή υπηρεσιών πληροφοριών των δύο χωρών, οι οποίες «διεξήγαγαν μαζί τις έρευνες με αποφασιστικότητα και επαγγελματισμό, από τις πρώτες ώρες της απαγωγής».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Παρόμοιο συμβάν είχε συμβεί κα το 2023, όταν μαροκινοί ποδηλάτες είχαν πέσει θύματα απαγωγής στα σύνορα Νίγηρα-Μπουρκίνα Φάσο από ενόπλους που δρουν στην περιοχή, και αφέθηκαν ελεύθεροι έναν μήνα μετά, χάρη στην παρέμβαση των μαροκινών υπηρεσιών Ασφαλείας σε συνεργασία με τους νιγηριανούς ομολόγους τους.

Η είδηση είχε μεταδοθεί τότε από μαροκινά ΜΜΕ, τα οποία υπογράμμιζαν τη σημαντική συμβολή των μαροκινών υπηρεσιών ασφαλείας στη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας Νότου-Νότου, ιδίως μέσω ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
27.6 °C 51%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies